SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

jak wykonać

  • [...] wiąże się z odczuwaniem bólu, ale szybko można się do niego przyzwyczaić. https://www.youtube.com/watch?v=p6Czqydixv0 Film: chwyt zamkowy (hook grip) wszystko o tym, jak wykonać. Martwy ciąg chwytem zamkowym - zaangażowane mięśnie Mięśnie tylnej części uda (dwugłowy uda, półścięgnisty, półbłoniasty) Mięśnie prostowniki grzbietu Mięsień [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 499 Data: 2023-07-08 15:26:04
  • Krewetki z warzywami

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 200 g krewetek 80 g mieszanki trendy lunch lub ryżu/komosy/ kaszy 100 cukinii 100 g papryki 2 małe cebulki 4 ząbki czosnku garść posiekanej natki pietruszki 10 g oleju kokosowego 10 g masła klarowanego 10 g pestek z dyni Jak wykonać: Zamrożone krewetki układamy na sicie i przelewamy sporą ilością wrzątku. Zabieg ten pozwoli [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2566 Data: 2018-04-28 19:06:48
  • [...] oleju kokosowego sól Jak wykonać: Fileta przyprawić według własnego uznania i grillować. Soczewicę przepłukać i ugotować w niewielkiej ilości wody około 20 minut. W czasie jak soczewica się gotuje, na oleju kokosowym podsmażyć posiekaną cebulę wraz z posiekanym czosnkiem. Proponuje smażyć na bardzo małym ogniu – czosnek lubi się szybko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2477 Data: 2018-02-06 10:48:24
  • Migdałowe kulki

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] Jeśli macie ochotę jeszcze bardziej urozmaicić wygląd kuleczek, część z nich obtoczcie w wiórkach kokosowych Po kilku godzinach w lodówce będą idealne. Najlepiej smakują jak na kwadrans przed jedzeniem wyjmiecie je z lodówki. Wartości odżywcze: Nam wyszło 12 sztuk. Każda z nich to 98 kcal Białko 4,4g Tłuszcz 7,8g Węglowodany 3,2g Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3579 Data: 2018-02-12 08:39:33
  • Tarta budyniowa Fit Light

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 120g daktyli 80g mąki kokosowej 30g kakao 90g Sugar Free Pudding Jak wykonać: Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem - zostawiamy na około pół godziny. Po tym czasie odlewamy wodę z daktyli do szklanki, a daktyle blendujemy. Dodajemy mąkę kokosową i kakao. Wszystko dobrze mieszamy - ja zagniatam ręką. Jeśli masa będzie za sucha - [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6563 Data: 2018-03-06 12:42:57
  • Ciasto Delicja FIT

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] 170 stopni 35 minut. Tuż po upieczeniu upuszczamy tortownicę spodem na podłogę z wysokości 30 cm. Dzięki temu biszkopt nie opadnie. W 500 ml wody rozpuszczamy galaretkę i jak zacznie tężeć wylewamy na biszkopt. Na końcu dekorujemy czekoladą roztopioną z olejem kokosowym. Wartości odżywcze: Całe ciasto to tylko 740 kcal !!!!! Białko 39 g, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4515 Data: 2018-11-29 21:01:58
  • Pasta z awokado i tuńczyka

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 100 g awokado 100 g tuńczyka w sosie własnym łyżeczka drobno posiekanej cebuli sół, pieprz łyżeczka posiekanej drobno natki pietruszki łyżeczka soku z cytryny Jak wykonać: Awokado rozcieramy widelcem. Dodajemy przyprawy, cebulę, natkę oraz sok z cytryny. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy rozdrobnionego tuńczyka. Dokładnie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3266 Data: 2018-08-07 10:29:22
  • Krem z dyni

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 300 g dyni - najlepsza dynia Hokkaido 50 g mleka kokosowego 5 g oliwy tymianek, rozmaryn, sól pieprz, ostra papryka Jak wykonać: Dynię obieramy ze skórki, kroimy, dodajemy oliwę, tymianek oraz rozmaryn - wszystko dobrze mieszamy. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem, wykładamy dynię i pieczemy - zwykle wystarcza 25 minut w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2150 Data: 2018-10-10 11:56:02
  • [...] z ćwiczeń, które ma na celu zwiększyć ruchomość barków jest floor slide. Wykorzystanie "ślizgania podłogowego" ma na celu mocne, dynamiczne rozciąganie mięśni piersiowych, jak i przodu mięśni naramiennych. Co więcej, w treningu mięśni piersiowych, często przy rozgrzewce zapominamy, że ważnym elementem jest również aktywowanie górnej części [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5574 Data: 2018-10-30 09:54:54
  • Drożdzowa gwiazda

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] smarujemy - następnie kładziemy ostatni - nie smarujemy;) Na środku ciasta odciskamy lekko koło przy pomocy małej szklanki, a następnie kroimy ciasto na 16 części - tak jak na zdjęciu. Następnie zawijamy paski "na zewnątrz" i sklejamy końce. Jak już wszystkie paski będą sklejone, przykrywamy ciasto suchą ściereczką na kolejne 30 minut. Po [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2199 Data: 2019-01-16 22:41:16
  • Błyskawiczna fit Napoleonka

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] ciasto się piecze przygotowujemy budyń. Do miski wsypujemy 100 g budyniu, zalewamy 400 ml gorącej wody i miksujemy na wysokich obrotach około 3 minut. Kiedy zarówno ciasto jak i budyń przestygną, przekładamy obie warstwy, i oprószamy całe ciasto zmielonym erytrytolem. Gotowe! Wartości odżywcze: Ciasto podzieliliśmy na 6 solidnych porcji. Każda [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9040 Data: 2019-09-07 10:56:19
  • Protein Calzone trzy sery

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 100 g ciasta protein pizza 15 g sosu pomidorowego dołączonego do pizzy 30 g mąki gryczanej 30 g serka philadelphia 25 g serka ricotta 25 g sera mozzarella 100 g szpinaku 50 g pomidora przyprawy - sól, pieprz, gałka muszkatołowa Jak wykonać: Ciasto na pizze przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odkładamy na kilka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3487 Data: 2018-03-02 07:40:05
  • Jagielnik na kokosowym spodzie

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] zalewamy mlekiem i wodą i gotujemy na małym ogniu 15 minut. Jak już kasza będzie ugotowana dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Po około 10 minutach, jak olej i masło się rozpuszczą masę dokładnie blendujemy i przekładamy na wcześniej upieczony spód. Wkładamy do lodówki. Składniki na polewę - olej, masło i czekoladę [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3332 Data: 2018-03-15 08:07:45
  • [...] na kruszonkę. Użyjcie tortownicy o średnicy 18 cm. Wyklejamy ciasto na spód - nie trzeba natłuszczać ani wykładać papierem. Pieczemy około 20 minut w 170 stopniach. W czasie jak ciasto się piecze prażymy jabłka. Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i na średnim ogniu prażymy około 15 minut, co kilka minut mieszając. Jak jabłka są już prawie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5686 Data: 2018-03-30 08:07:31
  • Legalna lasagne

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 750 g passaty pomidorowej 300 g zmielonej łopatki wieprzowej 200 g obranych ze skórki pomidorów 70 g czerwonej papryki 70 g cebuli 100 g płatów makaronu do lasagne 30 g parmezanu 10 g oleju kokosowego 5 g masła przyprawy Jak wykonać: Mięso smażymy na suchej patelni do całkowitego wytopienia tłuszczu. Gdy jest już gotowe [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2680 Data: 2018-05-17 09:15:34
  • [...] na pół z pszenną pół łyżeczki soli 110 g ciepłej wody 20 g oleju 20 g świeżych drożdzy szczypta cukru 1 jajko coś do posypania - słonecznik, czarnuszka, sezam 800 g dobrej jakości wołowiny - zmielonej na burgery kmin rzymski sól, pieprz 60 g żółtego sera - 4 plastry ulubione warzywa Dzikie Sosy Jak wykonać: Najpierw przyprawiamy mięso. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6370 Data: 2018-06-05 09:06:45
  • Błyskawiczne gofry ryżowe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 2 jajka 1 dojrzały banana o wadze około 80 g 80 g mąki ryżowej Quamtrax Jak wykonać: Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia i blendujemy. Wylewamy na dobrze nagrzaną gofrownicę. Pieczemy do momentu mocnego zrumienienia. Jeśli Wasza gofrownica ma już nieco zużytą powierzchnię, do masy dodajcie 3 g roztopionego oleju kokosowego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2581 Data: 2018-07-27 08:05:43
  • Czego potrzebujemy: Na ciastka: 180 g zmielony płatków owsianych lub mąki owsianej 25 g kakao 35 g ksylitolu szczypta soli 80 g oleju kokosowego rafinowanego w temperaturze pokojowej 1 całe jajko 1 żółtko Na masę: 110 g ser mascarpone 30 g białka WPC Delicious o smaku waniliowym Jak wykonać: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem w misce. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11578 Data: 2018-04-03 11:49:07
  • [...] ją do słoika i wkładamy do lodówki. Pudding najlepiej smakuje po całej nocy spędzonej w lodówce - nasiona chia idealnie napęcznieją i zagęszczą całą masę. Idealne jako dodatek do owsianki, jogurtu, nadzienie do naleśników lub solo jako deser. Wartości odżywcze: Całość to 700 kcal. ( bez miodu znacznie mniej ) Białko 14 g, Tłuszcze 52 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2232 Data: 2018-08-20 08:21:42
  • Choco muffin jaglany

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: Ciasto: 100 g proszku Choco Muffin 100 ml mleka 50 g jogurtu naturalnego 30 g rozpuszczonego oleju kokosowego Masa: 250 ml mleka 100 g kaszy jaglanej 5 g oleju kokosowego 50 g izolatu o smaku biała czekolada Polewa: 20 g gorzkiej czekolady 20 g masła orzechowego 30 g pistacji solonych Jak wykonać: Wszystkie składniki na ciasto [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3540 Data: 2018-09-26 11:46:09